lijn
Markt voor gezondheid

Sinds kort is er een nieuwe website in de lucht die betrekking heeft op de ontwikkelignen binnen de gezondheids zorg en met name de problematiek binnen het zorgstelsel. De man achter deze site is Jan van Tulder. Hij heeft jarenlang in de directie gezeten van het VGZ en werkt nu als zelfstandig consultant.

Hij heeft als alternatief een Markt voor gezondheid ontwikkeld.

Zie zijn website:

www.marktvoorgezondheid.nl/index.html

 
aanvullende verzekering in perspectief

Vroeger werden natuurgerichte behandelingen niet vergoed. Cliënten vonden toen al hun weg naar deze vorm van gezondheidszorg al moesten ze dit zelf betalen.

Uitgangspunt was over het algemeen gebaseerd op zèlf verantwoording nemen voor gezondheid en kiezen voor kwaliteit en dat geldt nog steeds.

De NNG staat voor kwaliteit. De aangesloten therapeuten voldoen hier aan.

Tegenwoordig hebben de zorgverzekeraars de aanvullende verzekering in het leven geroepen. Die aanvullende verzekering "vergoedt" dan, als de verzekeringnemer buiten de reguliere zorg

 

Lees meer...
 
CODEX ALIMENTARIUS

In heel Europa zal het verbod in gaan op kruidenpreparaten en geneeskrachtige kruiden. Vanaf 1 april 2011 zullen vrijwel alle geneeskrachtige kruiden illegaal worden in de Europese Unie.

European Detective on Traditional Herbal Medicin Products (THMPD)

Deze richtlijn vereist dat kruidenpreparaten dezelfde procedure volgen als farmaceutische producten. Wat er op neer komt dat per kruid € 95.000 tot € 143.000 betaald zal moeten worden om het te laten certificeren om op de markt toegelaten te worden; uiteindelijk houdt dit in dat niemand zo'n bedrag zal kunnen betalen om die natuurlijke kruiden te laten importeren.

 

Het maakt geen enkel verschil of een kruid al duizenden jaren algemeen gebruikt is.

Lees meer...
 
De oerkracht

Om tot een heel nieuwe ontwikkeling te komen in de gezondheid is het belangrijk om terug te keren naar de oorsprong van het leven:

De oerkracht waaruit alles ontstaan is

 

Lees meer...