lijn
CODEX ALIMENTARIUS

In heel Europa zal het verbod in gaan op kruidenpreparaten en geneeskrachtige kruiden. Vanaf 1 april 2011 zullen vrijwel alle geneeskrachtige kruiden illegaal worden in de Europese Unie.

European Detective on Traditional Herbal Medicin Products (THMPD)

Deze richtlijn vereist dat kruidenpreparaten dezelfde procedure volgen als farmaceutische producten. Wat er op neer komt dat per kruid € 95.000 tot € 143.000 betaald zal moeten worden om het te laten certificeren om op de markt toegelaten te worden; uiteindelijk houdt dit in dat niemand zo'n bedrag zal kunnen betalen om die natuurlijke kruiden te laten importeren.

 

Het maakt geen enkel verschil of een kruid al duizenden jaren algemeen gebruikt is.

De kosten van het certificeren zijn hoger dan de meeste producenten, behalve de farmaceutische industrie, kunnen betalen.

 

 

Dit alles is nog slechts een voorloper van een nog heftiger Amerikaans wetsvoorstel, dat alle fantasie en het voorstellingsvermogen te boven gaat:

Het wetsvoorstel S-510 houdt in dat er, indien deze wet wordt aangenomen, (en er is geen enkele reden om aan te nemen dat dit niet zal gebeuren)een verbod komt op het verbouwen, bezitten, verhandelen, transporteren, delen, voeden en eten van elk product door de natuur gemaakt!!!!!!

Meer informatie over de Codex alimentarius en de gevolgen zijn te vinden op internet:www4nl.dr-rath-foundation.org