lijn
aanvullende verzekering in perspectief

Vroeger werden natuurgerichte behandelingen niet vergoed. Cliënten vonden toen al hun weg naar deze vorm van gezondheidszorg al moesten ze dit zelf betalen.

Uitgangspunt was over het algemeen gebaseerd op zèlf verantwoording nemen voor gezondheid en kiezen voor kwaliteit en dat geldt nog steeds.

De NNG staat voor kwaliteit. De aangesloten therapeuten voldoen hier aan.

Tegenwoordig hebben de zorgverzekeraars de aanvullende verzekering in het leven geroepen. Die aanvullende verzekering "vergoedt" dan, als de verzekeringnemer buiten de reguliere zorg

 

gebruik wil maken van natuurgerichte gezondheidsbehandelingen. Vaak lijkt dit aantrekkelijk en lokt het klanten die gebruik wensen te maken van natuurgerichte gezondheidsbehandelingen om een aanvullende verzekering af te sluiten.

 

Maar....krijg je het besteedde bedrag van de natuurgerichte behandelingen wel helemaal vergoed of betaal je het vaak voor het grootste gedeelte gewoon zelf? En in hoeverre ben je vrij in je keuze waar en door wie je je wilt laten behandelen?

Een voorbeeld:

Het verhaaal is gebaseerd op het betalen van een premie voor een aanvullende verzekering boven op je basisverzekering.

aanvullende verzekering: €35,00 per maand =

€ 420,00 per jaar. Vergoeding gemiddeld € 450,00 per jaar. Je betaalt de behandelingen in dit geval dus nagenoeg helemaal zelf. 

Je kunt daarom ook per maand een bedrag van

€ 35,00 zelf sparen. Mocht je dat jaar niet de volle € 450,00 besteden dan ben je je geld in ieder geval niet kwijt aan premie en zou je dat bedrag mee kunnen nemen naar het volgende jaar of er iets leuks voor kopen.